سلامتی برترین نعمت است و هر نفس شایسته­ ی شکر
جهت تماس و مشاوره: +989202120214  |  09356117742

کاردرمانی ذهنی

کار درمانی ذهنی یک روش درمانی از مجموعه کار درمانی است که با استفاده از مکالمه و تعامل با یک متخصص روانشناس یا مشاور روانی، افراد را در بهبود و تغییر مشکلات روانی و عاطفی خود کمک می‌کند. در این فرآیند، افراد با تبادل افکار، احساسات، و تجربیات خود، سعی در درک بهتر خود دارند و راه‌حل‌هایی برای مواجهه با مشکلات روانی و رفع آنها را ارائه می‌دهند. هدف اصلی کار درمانی ذهنی، بهبود سلامت روان و رفاه عمومی افراد جامعه است.
بیماران درگیر با مسائلی همچون افسردگی، استرس، اعتیاد، اختلالات خوردن، مشکلات ارتباطی، و مسائل دیگر زندگی دلخواه و با کیفیت ندارند. درمانگران با استفاده از روش‌های خاص و متدهای متفاوت به افراد کمک میکنند تا توانایی‌های شخصی خود را بهر بشناسند و تغیرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنند.

تاریخچه کاردرمانی ذهنی

کاردرمانی ذهنی ریشه‌های خود را در نظریه‌ها و مکتب‌های مختلف روانشناسی دارد. از جمله مکتب تحلیلی فرویدی و نظریه‌های روان‌درمانی شناختی. اما تأثیرات بزرگی توسط نظریه‌های مدرن روان‌درمانی شناختی رفتاری و روان‌درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد به دست آمده است. این روش‌ها تأکید بر ارتباط بین افکار، احساسات و رفتارها دارند و با تغییر الگوهای رفتاری نامطلوب و افکار منفی، بهبود روانشناسی فرد را ترویج می‌دهند.

اختلالاتی که نیاز به کاردرمانی ذهنی دارند، چه هستند؟

افسردگی:
افسردگی اختلال روحی شایعی است که با احساسات شدید ناراحتی، انرژی کم، افکار منفی و از دست دادن لذت زندگی همراه است. روش‌های کار درمانی ذهنی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و درمان مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) می‌توانند در کاهش نشانه‌های افسردگی و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند.

استرس و اختلالات اضطرابی:
افراد میتوانند اضطراب‌های متفاوتی را در طول زندگی خود تجربه کنند. برخی ترس از حضور در اجتماع دارند، برخی نگران از ارتباطاتاتشان و موارد دیگر. استفاده از تکنیک‌های تنفس عمیق و خودآگاهی میتوانند در کاهش اضطراب و افزایش تسلط بر استرس افراد تاثیر بگذارد.

اختلالات خواب:
مشکلات خواب شامل بی خوابی (اختلال بیداری)، خواب عمق کم و خواب طولانی‌مدت زیاد (هیپرسومنولانس) می‌شوند.

اختلال یادگیری:
افرادی که با این اختلال روبرو هستند، ممکن است دشواری‌هایی در فهم و استفاده از اطلاعات، مهارت‌های شناختی و کارهای ذهنی داشته باشند. کار درمانی ذهنی می‌تواند به این افراد در بهبود عملکرد شناختی، افزایش مهارت‌های یادگیری و سازگاری در بخش‌های مختلف زندگی کمک بکند.

اختلالات فراموشی:
فراموشی و آلزایمر می‌تواند یک مشکل جدی برای فرد باشد زیرا توانایی او را در انجام وظایف روزمره میگیرد و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. روش‌های کار درمانی ذهنی ممکن است بسته به شدت و علت اختلال فراموشی و نیازهای افراد متغیر باشد.
موارد دیگر که باعث اختلال در زندگی افراد میشود شامل موارد زیر است:
اوتیسم، ADHD، فلج مغزی، اختلالت بینایی و شنوایی، بیماری‌های عصبی و موارد بسیار دیگر.

 

اهداف کاردرمانی ذهنی

هر فرد با توجه به نیاز و مشکل خود به کاردرمانی مراجعه میکند، اما به طور کلی کاردرمانی ذهنی هدف‌های مشخصی را دنبال میکند.
تغییر الگوهای منفی تفکری: درمان ذهنی می‌تواند به فرد کمک کند تا الگوهای منفی تفکری خود را شناسایی کرده و آن‌ها را به الگوهای مثبت و سازنده تغییر دهد. این شامل کاهش انتقادات فرد به خودش، تفکرات منفی و نگرش‌های ناکارآمدش است.
افزایش خودآگاهی: فرد خودشناسی بیشتری پیدا می‌کند و میتواند درک بهتری از خود، احساسات، نیازها و ارزش‌هایش داشته باشد.
ارتقاء روابط اجتماعی: تقویت توانایی‌های ارتباطی و برقراری روابط سالم و موثر با دیگران.
تسهیل رشد شخصی: کار درمانی ذهنی می‌تواند به فرد کمک کند تا در جهت رشد و توسعه شخصی خود پیشرفت کند. این شامل شناخت بهتر خویشتن، تعیین اهداف و ارزش‌ها، ایجاد تغییرات مثبت در زندگی و بهبود کیفیت زندگی است.

روش‌های کاردرمانی ذهنی

روش‌های مختلف کاردرمانی ذهنی شامل روان‌درمانی شناختی رفتاری (CBT)، روان‌درمانی تحلیلی، روان‌درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و سایر روش‌های مشابه می‌شوند. در روان‌درمانی شناختی رفتاری، تمرکز بر شناخت‌ها، باورها و الگوهای منفی فرد است و با استفاده از تکنیک‌هایی مانند تفکر مثبت، تغییر رفتار و تمرین‌های عملی، بهبود روانشناختی را ترویج می‌دهد. در روان‌درمانی تحلیلی، تمرکز بر فهم عمیق‌تر خود و پیدا کردن ریشه مشکلات است. روان‌درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد درک این نکته است که برخی از مشکلات روانی قابل حل نیستند و هدف اصلی این روش، پذیرفتن این واقعیت و تعهد به ارزش‌ها و هدف‌های مهم زندگی است.

کار درمانی ذهنی در کودکان:

کار درمانی ذهنی کودکان یک روش متفاوت از کار درمانی برای بزرگان است که به منظور کمک به کودکان در مواجهه با مشکلات روانی و عاطفی خود انجام می‌شود. مشاوره گرفتن از درمانگر برای کودکان کم توان ذهنی، بیش فعال، کودکانی که عدم تمرکز کافی دارند و دچار اختلال یادگیری هستند، بسیار مناسب است.
اولین گام در کار درمانی ذهنی کودکان ایجاد یک محیط امن و دوستانه است. این کار برای کودکان اهمیت دارد تا احساس امنیت کنند و به راحتی با مشاور یا روانشناس ارتباط برقرار کنند. اتاق تاریک یکی از مکان‌هایی است که کودکان میتوانند در آن احساسات خود را ببینند و بیانشان کنند.
کودکان به طریق بازی بهترین شکل ممکن احساسات و تجربیات خود را بیان می‌کنند. در کار درمانی کودکان، بازی‌ها و فعالیت‌های خلاقانه مانند نقاشی، بازی با اسباب‌بازی، و نمایش‌های پوپه‌ها معمولاً استفاده می‌شوند تا به کودکان کمک کنند تا مشکلات خود را بیان کنند.
کودکان یاد می‌گیرند که چگونه احساسات خود را مدیریت کنند و از تکنیک‌هایی مثل تنفس عمیق و تمرین‌های آرامش برای کاهش استرس و اضطراب استفاده کنند.

کودکان به یادگیری مهارت‌های اجتماعی مانند همکاری، به اشتراک گذاری، و حل اختلافات در کار درمانی کمک می‌شوند تا بهبود روابط خود با دیگران را تجربه کنند.
کار درمانی ذهنی کودکان می‌تواند به افزایش خودآگاهی، بهبود رفتارهای مشکل‌آفرین و افزایش رضایت کودک از زندگی کمک کند. این فرآیند معمولاً به مدت معینی ادامه دارد و به تدریج تغییرات مثبت در رفتار و عاطفه‌های کودک ایجاد می‌کند.

تمرینات کار درمانی ذهنی:

نوشتن خاطرات: نوشتن خاطرات و تجربیات روزمره می‌تواند به افزایش خودآگاهی کمک کند. شما می‌توانید روزانه یا هفتگی متنی را نوشته و در آن به احساسات، تجربیات، و اندیشه‌های خود پرداخته و تغییرات خود را دنبال کنید.

مدیتیشن و آرامش: مدیتیشن و تمرینات آرامشی می‌توانند به فرد در آرام کردن ذهنش کمک کنند تا آنها با افکار نگران‌کننده‌ی خود مقابله کنند. مراجع میتواند از راهنمایی‌های مدیتیشن یا برنامه‌های موبایلی معتبر برای شروع استفاده کند.

تمرین تفکر انتخابی: در این تمرین، فرد به یاد می‌آورد که دارای انتخاب در مورد نگرش و رفتارهایش است. او می‌تواند انتخاب کند که چگونه به واقعیت‌ها و مواجهه با مشکلات پاسخ دهد.

تمرین تنفس عمیق: تمرین تنفس عمیق به مراجعان کمک می‌کند تا استرس و تنش را کاهش دهند. با نفس کشیدن عمیق از دیگر تمرینات تنفسی بهره ببرند و آن را به صورت منظم در روزهای استرس‌آور انجام دهند.

 

 

مرکز کاردرمانی ذهنی: جایی برای بهبود سلامت روانی


مرکز کاردرمانی ذهنی شهرک غرب یکی از محیط‌های حرفه‌ای جهت ارائه خدمات مشاوره و درمانی برای بهبود سلامت روانی افراد میباشد. این مرکز تحت نظر بهترین کاردرمانگران تهران و روان‌پزشکان متخصص فعالیت می‌کند و به افرادی که با مشکلات روانی مواجه هستند، کمک می‌کنند تا با مشکلات خود مقابله کنند و بهبود یابند.

مزایای مراجعه به مرکز کاردرمانی ذهنی شهرک غرب

• ارائه خدمات تخصصی و متخصص در زمینه بهبود سلامت روانی.
• فراهم کردن محیط امن و محرمانه برای بیان مشکلات و احساسات.
• ارائه برنامه‌های درمانی سفارشی و مناسب برای نیازهای فردی.
• پشتیبانی مداوم و پیگیری در طول فرآیند درمانی.

 

 

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه‌ها

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

سوالات متداول

معمولاً در جلسات کار درمانی ذهنی، متخصصان به شما تکنیک‌ها و راهکارهایی را آموزش می‌دهد که می‌توانید به صورت مستقل در خانه تمرین کنید.

تاثیر کاردرمانی ذهنی به عواملی از جمله نوع مشکل فرد، شدت آن، میزان همکاری شما، تعهد به تمرینات و راهنمایی‌های متخصص و همچنین تفاوت‌های فردی بستگی دارد.
چت با مدیریت سایت توانبخشی و کاردرمانی