سلامتی برترین نعمت است و هر نفس شایسته­ ی شکر
جهت تماس و مشاوره: +989202120214  |  09356117742
بازی درمانی در اوتیسم

بازی درمانی در اوتیسم

بازی درمانی یکی از روش‌های مؤثر برای کمک به کودکان با اختلالات اوتیسم است. افراد با اوتیسم ممکن است مشکلاتی در تعامل اجتماعی، ارتباط با دیگران، تفکر انتزاعی و توجه داشته باشند. بازی درمانی به عنوان یک روش ترکیبی از اجزای بازی و تلاش برای بهبود مهارت‌های اجتماعی و رفتاری فرد، می‌تواند در این زمینه‌ها کمک کند. این رویکرد توسط کارشناسان به عنوان یک راهکار چندنظری برای بهبود مهارت‌های اجتماعی، زبانی، حسی، و رفتاری در افراد با اوتیسم معرفی شده است. بازی درمانی در اوتیسم به عنوان یک رویکرد چندمنظری برای بهبود مهارت‌های افراد با این اختلال ارائه می‌شود. این روش‌ها با توجه به نیازها و توانمندی‌های هر فرد، شخصی‌سازی می‌شوند. درمان بازی درمانی در اوتیسم ممکن است به صورت فردی یا گروهی ارائه شود. در ادامه، به برخی از روش های بازی درمانی در اوتیسم اشاره می‌شود:

1. تئاتر و نمایشگری:
بازی‌های نمایشگری و تئاتر می‌توانند به تقویت مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی فرد با اوتیسم کمک کنند.

2. بازی‌های نقش:
این بازی‌ها به افراد کمک می‌کنند تا مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی خود را بهبود بخشند. به عنوان مثال، بازی‌هایی که نقش افراد در مواقع مختلف را ایفا می‌کنند.

3. بازی‌های تعاملی:
بازی‌هایی که نیاز به همکاری و تعامل با دیگران دارند می‌توانند به تقویت مهارت‌های اجتماعی و تعاملی کودکان با اوتیسم کمک کنند.

4. پازل و بازی‌های حل مسئله:
بازی‌هایی که به حل مسائل، تفکر منطقی و توجه به جزئیات کمک می‌کنند، می‌توانند برای کودکان با اوتیسم مفید باشند.

5. آموزش زبان:
برنامه‌های آموزش زبان با استفاده از روش‌های مختلف مانند تصاویر، کارت‌ها، و بازی‌های تعاملی.

6. تحریک حسی:
استفاده از فعالیت‌ها و ابزارهای تحریک حسی برای کمک به مدیریت و کاهش حساسیت‌ها و تحریک‌های زیاد.

7. بازی‌های حرکتی:
فعالیت‌های حرکتی و ورزشی می‌توانند به تنظیم حسی و بهبود هماهنگی حرکتی افراد با اوتیسم کمک کنند.

8. استفاده از تکنولوژی:
استفاده از نرم‌افزارها و بازی‌های آموزشی برای تعامل فعال و آموزش مهارت‌های مختلف.

9. شخصی سازی برنامه‌ها:
تدوین برنامه‌های درمانی که با توجه به نیازها، توانمندی‌ها، و علاقه‌های خاص هر فرد با اوتیسم شخصی‌سازی شده باشد.

10. استفاده از بازی‌ها و فعالیت‌های تفریحی:
به کارگیری بازی‌ها و فعالیت‌های تفریحی برای ارتقاء تعامل و مهارت‌های اجتماعی به صورت لذت‌بخش.

11. همکاری با خانواده:
توسعه برنامه‌ها و استراتژی‌های درمانی با همکاری نزدیک با خانواده فرد، تا این تأثیرات در خانه نیز ادامه پیدا کند.

12. بازی‌های مبتنی بر نقش وهنر:
فعالیت‌های هنری و نقاشی می‌توانند به بهبود تفکر ابتکاری، خلاقیت و بیان هنری افراد با اوتیسم کمک کنند.

برنامه‌های بازی درمانی باید به صورت شخصی‌سازی شده و با توجه به نیازها و توانمندی‌های هر فرد با اوتیسم تدوین شوند. همچنین، همکاری با خانواده و محیط اجتماعی فرد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بازی درمانی در اوتیسم باید به صورت یک فرآیند تدریجی و هماهنگ انجام شود و با مشارکت فعال خانواده و تیم متخصصان نقش بسزایی دارد. این رویکردها باید توسط بهترین پزشک بازی درمانی در اوتیسم ارائه شود، که شامل روانشناسان، مشاوران تحلیل رفتاری، استخراجگر حرفه‌ای صدا و گفتار و سایر تخصص‌های مرتبط با کودکان و نوجوانان با اوتیسم باشد.

 

 

بهترین مرکز درمان اوتیسم در تهران

امروزه مراکز کاردرمانی مختلفی در مناطق تهران از جمله شرق تهران مشغول به فعالیت هستند، اما پیداکردن کیلینیک درمانی و گفتار درمانی در منطقه شرق تهران که متناسب با نیاز های بیمار خدمات تخصصی و جامعی را ارائه دهد و بیمار را از جا به جایی میان این مراکز بی نیاز کند کار آسانی نیست.همچنین دسترسی آسان به مرکز کاردرمانی و گفتار درمانی در شرق تهران یکی از نکات مهم در انتخاب مرکز توانبخشی در شرق تهران است.
خدمات کاردرمانی خوب در شرق تهران با هدف بازتوانی و به حداکثر رساندن توانایی های بیمار و جلوگیری از پیشرفت بیماری تا حد امکان ارائه می شود. کلینیک تخصصی درمان اوتیسم در پاسداران (شعبه شرق تهران) با در نظر گرفتن تمام ملاحظات پزشکی، روانی و اجتماعی به طرح و درمان همه جانبه مراجعین در شرق تهران پرداخته و فرد را برای بازگشت به یک زندگی مستقل آماده می سازد.
بهترین مرکز درمان اوتیسم زیر نظر جناب آقای دکتر سیانکی به درمان کودکان اوتیسم در زمینه مشکلات ذهنی اوتیسم مشغول به فعالیت می باشد. تشخیص اوتیسم در کودکان و تعیین سطح کودکان اوتیسم (اوتیسم خفیف، اوتیسم متوسط، اتیسم شدید) نقش مهمی را در روند درمان کودک اوتیسم ایفا می کند. بازی درمانی در کودکان اوتیسم با بررسی هوش کودک اوتیسم و علائم اوتیسم و طرح برنامه درمانی در جهت رشد ذهنی کودکان اوتیسم و بهبود خصوصیات ذهنی کودکان اوتیسم فعالیت می کند.

 

 

اهداف کاردرمانی ذهنی شرق تهران برای اوتیسم

بر اساس ارزیابی‌های دقیق اولیه توسط جناب آقای دکتر سیانکی در مرکز تشخیص و درمان اوتیسم در پاسداران سطح عملکردی کودک اوتیسم (خفیف، متوسط، شدید) مشخص می گردد و طبق پروتکل درمانی مرکز کاردرمانی شرق تهران بازی درمانی پرداخته می شود. در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
• بازی درمانی در افزایش دستور پذیری
• بازی درمانی ذهنی در افزایش سطح شناختی کودک در زمینه شناخت اشیاء، میوه ها، حیوانات و….
• بازی درمانی در افزایش سطح مهارت های درکی در زمینه آگاهی از خود، درک از محیط، درک روابط و…
• بازی درمانی در افزایش تحمل کاری
• بازی درمانی در افزایش مهارت های توجهی و تمرکزی کودکان اوتیسم

 

در آخر باید گفت بازی درمانی در کودکان اوتیسم در حیطه های مختلفی نظیر بازی درمانی اوتیسم در زمینه حسی حرکتی، کاردرمانی اوتیسم در زمینه جسمی و کاردرمانی ذهنی اوتیسم و … فعالیت دارد.

سوالات متداول

بازی‌هایی که از نظر اجتماعی و توجهی مفید باشند، معمولاً برای این افراد مفید هستند که این شامل بازی‌های تعاملی، بازی‌های با تکرار و بازی‌هایی با ساختار مشخص است.

در مرکز توانبخشی دکتر حسینی سیانکی طراحی بازی درمانی برای کودکان اوتیسم را با در نظر گرفتن نیازهای خاص آنها و با استفاده از ابزارهای مناسب، انجام میدهند که به توسعه مهارت‌های آنها کمک کند.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه‌ها

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

چت با مدیریت سایت توانبخشی و کاردرمانی