سلامتی برترین نعمت است و هر نفس شایسته­ ی شکر
جهت تماس و مشاوره: +989202120214  |  09356117742
تاخیر گفتاری

تاخیر گفتاری

تاخیر گفتاری در کودکان نوعی اختلال ارتباطی است اگر فرزند شما قدرت این را ندارد که کلمه ایی را سریع بیان کند و در گفتن کلمه اش چندین بار تلاش کند ممکن است اختلال تکلم داشته باشد. قدرت تکلم زبانی چنین کودکانی امکان دارد با سرعت پایین تری نسبت به بقیه بچه ها و کودکان تکامل پیدا کند. پس نتیجه این میشود که این کودکان در درک و استفاده کردن از زبان گفتاری مشکل دارند. تاخیر تکلم آن ها ممکن است براثر مشکلات شنوایی (ناشنوایی) گفتاری, اختلال روانشناختی یا سندروم داون بروز کرده باشد.
گاهی اوقات دیر زبان باز کردن کودک ناشی از ژنتیک میباشد که با مراجعه به مراکز گفتار درمانی میتوان به بهبود یافتنش کمک کرد.
امروز به دلیل نامعلوم اختلال گفتاری در کودکان بسیار رایج شده است و طبق عاماری که ما گرفته ایم حدود 5 تا 10 درصد کودکانه پیش دبستانی جهان دچار این اختلال هستند.
شاید برای شما سئوال پیش بیاید که حرف نزدن کودکان تا چه سنی طبیعی است؟
1: در کودکان نمیتوان سنی را مشخص کرد
2: اگر کودک شما تا دوسالگی نتوانست هیچ چیزی را بیان کند، نیاز به چک دارد زیرا یک کودک در سنین 1 تا 1.5 سال میتواند 20 کلمه جدید مانند (مامان- بابا- نه ) رو درک و به آن واکنش نشان بدهد.
بنابراین کودکانی که مبتلا به این اختلال باشند نمیتواند تا سن 2 سالگی جملات ساده و کوتاه را به درستی بگویند.
پس اگر فکر میکنید فرزندانتان ممکن است دچار این بیماری باشد سریعا به پزشک روانپزشک کودک و بعد به یک گفتار درمانگر مراجعه کنید.
اول از همه این را باید بدانیم که علائم اختلال تاخیر گفتار کودکان با علائم تاخیر گفتاری متفاوت است ,اگر کودکی در تکلم کلمات اختلال دارد ممکن است برای وجود یک اختلال تکلمی در آن باشد.
کودکان مبتلا به اختلال تکلم, در فهم و درک یا صحبت کردن مشکل دارند و بر زندگی روزانه آن ها تائثیر میگذارد, همچنین این کودکان که به اختلا دچار هستند در تلفظ صدا ها در هنگام بیان کردن کلمات مشکل دارند.
آنها معمولا مهارت زبانی خوبی دارند و جملات را میفهمند به خوبی و میتوانند جملات درست و بدون غلطی بسازند.
در کل کودکان مبتلا به اختلال گفتاری در تلفظ همه ی کلمات یا اختلال کاملی زبانی نیستند.
در میان کودکانی که به تاخیر گفتاری مبتلا هستند, در بیان همان تعداد کلمات محدود خود مشکل ندارند.
از آنجایی که روند تکامل گفتار در همه ی کودکان یکسان نیست, بهتر است از مقایسه کردن کودکان دیگر با او دست بردارید.
این کار کمکی به شما نکرده و احتمال بدتر شدن هم وجود دارد پس با دیدن همچنین علائمی از پزشک متخصص کودک یا مشاوره گفتار درمان مشاوره بگیرید.

 

علائم تاخیر در گفتار کودکان

1: کودک شما تا 12 ماهگی سعی ندارد که با شما از طریق صداها, حرکات یا کلمات ارتباط برقرار کند به خصوص در زمانی که به کمک احتیاج دارد.
2: تا 2 سالگی کودک شما هنوز نمیتواند 50 کلمه ترکیبی را بگوید فقد گاهی عبارت دیگران را کپی میکند و نمیتواند سئوال ها یا دستورالعمل ها را درک کند.
3: در 3 سالگی هم کودک شما قدرت ترکیب کلمات طولانی را ندارد و نمیتواند این عمل را انجام بدهد اما سئوال ها یا دستورالعمل ها را درک میکند.
4:در سن 4 یا 5 ساگلی اگر که کودک شما هنوز هم با حرف زدن و تلفظ کلمات مشکل دارد باید به اختلال تکاملی شک کرد, آنها نمیتوانند به خوبی ارتباط برقرار بگیرند و جملات مهم جمله را حذف میکنند و به دستورالعمل ها جواب میدهند, استفاده از کلمات مناسب هنگام حرف زدن برای آنها سخت است و بجای کلمه ی درست مدام از کلمه (چیزه) استفاده میکنند و ممکن است معنی کلمات رو در جمله ها درک نکند
البته باید بدانید که تاخیر گفتاری در کودکانی که مبتلا به بیماری های کم شنوایی, اختلال اوتیسم, سندرم و..... طبیعی است.
اگر که کودک شما کاملا سالم است و این مشکل را دارد باید نگران این موضوع باشید و به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید.
طبق آماری که داده شده است تا سن دوسالگی از هر 5 کودک یک کودک به این بیماری مبتلا هستند اما با گذر زمان و بالا رفتن سن بهبود پیدا میکند اما برخی تا اخر عمر دچار این اختلال هستند.

دلایل تاخیر در گفتار

برای دیر حرف زدن کودکان دلایل زیادی وجود دارد. در بعضی کودکان بیش از یک دلیل باعت تاخیر در تکلم می شود در برخی از علل رایج آن که عبارتند از:
1: ابتلا به اختلال شنوایی
کودکان صدایی نمیشنوند و باعث دشوار شدن برقراری ارتباط میشود.
2: ابتلا به اوتیسم
کودکان اوتیسم تاخیر در گفتار ندارند اما این اثر بر ارتباط ها تائثیر منفی دارد.
3: داشتن ناتوانی ذهنی
انواع ناتوانی های ذهنی میتواند باعث تاخیر در گفتار کودک باشد بطور مثال نارسا خوانی وسایر ناتوانی ها باعث تاخیر در حرف زدن میشود.
4:وجود چندین مسئله روانی-اجتماعی
بی توجهی خانواده به کودک باعث مشکلاتی جدی در تکامل کودک میشود.


با انواع اختلال تاخیر در گفتار کودکان بیشتر آشنا بشوید
تاخیر در گفتار میتواند بیانی یا ترکیبی باشد و جزئیات هرکدام شامل میشود از:
1: تاخیر در گفتار پذیرا وقتی اتفاق می افتد که کودک با مشکل درک زبان روبه رو شود.
2: تاخیر در گفتار بیانی وقتی اتفاق می افتد که کودک در ارتباط کلامی با مشکل روبه رو شود.
هرکدام ازاین دو شدت و مدت مختلف خودشان را دارند ومتخصصان در گفتار درمانی قبل از شروع درمان باید به این دو تفاوت اهمیت دهند و بر روی آنها تمرکز کنند.

بهترین گفتار درمانگر تهران

یک پزشک متخصص و حرفه ایی گفتار درمانگر باید دارای ویژگی هایی و مهارت هایی از جمله موارد زیر باشد:
1:بهترین گفتار درمانگرعلاقه و تعهد کمک به بیمارانش را دارد.
2: بهترین گفتار درمانگر باید توانایی فراگیری و به روز بودن او از اخرین دست اورد های علمی در زمینه گفتار درمانی و روانشناسی برای ارائه خدمات بهتر و جذب مشتری داشته باشد.
3: بهترین گفتار درمانگر باید مهارت های ارتباطی بسیار قوی برای ایجاد ارتباط و ایجاد امنیت در مشتریان را داشته باشد.
4: بهترین گفتار درمانگر باید قدرت تجزیه تحلیل عمیق مسائل روانشناختی و توانایی پیشنهاد راه حل های مناسب و شخصی شده برای هر فرد به منظور بهبود و وضعیت گفتاری و ارتباطی داشته باشد.

 

مرکز تخصصی گفتار درمانی در تهران

گفتار درمانگران زیادی هستند که جهت رفع مشکلای که کودکان درگیرش هستند تلاش میکنند. کلینیک پایا در شرق تهران و مرکز توانبخشی غرب تهران میتوانند در تشخیص، ارزیابی و درمان مشکلات گفتاری و زبانی کمک کنند تا بیمار بهبود پیدا کند. متخصص گفتار درمانگر میتواند به کودکان و بزرگسالان کمک کند تا مشکلات خود را تشخیص داده و برای بهبود آنها از طریق گفتار درمانی راهی پیدا کند.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه‌ها

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

چت با مدیریت سایت توانبخشی و کاردرمانی